Eğer zayıflamaya karar verdiyseniz ve diyete başlıyorsanız, listenin ilk sıralarına yazmanız gereken yiyecek “badem”. Bademin faydaları saymakla bitmiyor.
İçeriğinde çinko, demir, potasyum ve kalsium gibi minarelleri barındırıyor. Oldukça kaliteli bir protein kaynağı ve zengin E vitamini içeriyor.E vitamini cildi güzelleştirmek için birebirdir. Lif oranı yüksek ve sindirimi kolaylaştırıyor ve bağırsakları çalıştırıyor. Badem kişiyi tok tutmayı sağlar. Bu sayede diyetlerde harika bir ara öğün niteliği taşıyor. Ve herşeyden önemlisi diyetiniz sırasında heryerde bulabilir ve yanınızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca kalp damar hastalıklarına karşı da koruyuculuk sağlayabilirsiniz. Badem yorgunluğunuzu alır, vücut direncini arttırır.
Bademin içeriğinde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler bulunmaktadır. İçeriğinde ki amigdalin ile kansere karşı koruma özelliğinden söz edilmektedir. Ayrıca Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesinin yüksekliği ile yağ asidi ve kalp damar rahatsızlıklarından bireyi korur ve genç tutar. Kötü kolestrol olarak nitelendirilen LDL oranını azaltmaktadır.
Peki Badem'i Nasıl Tüketmeliyiz?
- Ancak bademi işlenmemiş kavrulmamış ve tuzlanmamış olarak tüketmelisiniz.
- Kabuklu bademi tercih edin.
- Ara öğün olarak 15 tane badem idealdir.

0 yorum :
Yorum Gönder